En L'An 2000 (През годината 2000) е френска серия от произведения, илюстриращи

...
En L'An 2000 (През годината 2000) е френска серия от произведения, илюстриращи
Коментари Харесай

Как хората през 19 век са си представяли 2000 година

En L'An 2000 (През годината 2000) е френска серия от творби, илюстриращи визиите на създатели като Жан-Марк Коте за бъдещото техническо развиване през 2000 година. Поне 87 изображения на това по какъв начин хората в предишното са си представяли живота през днешния ден, са видели бял свят, като първите датират от 1899 година.

В началото серията придобива известност като спомагателни отрязъци към цигарени кутии, само че на по-късен стадий илюстрациите са „ приютени “ и от серия пощенски картички.

За страдание, напечатаните картички по този начин и не доближават до пазара, като единствената известна сбирка попада при небезизвестния публицист Айзък Азимов, който употребява част от тях като илюстрации в негови творби.

Много от концепциите са се развили и фантазията на художника се е оказала действителност, въпреки и не тъкмо по метода, по който си го е представял. Интересното е, че през 19 век, погледът на хората към бъдещето е бил ориентиран към преодоляването на океаните, до момента в който в реалност през днешния ден космосът е в пъти по-изследвана област, в сравнение с водната простор.

Изображения: wedemain.fr

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР